top of page

START UP MENTORSHIP

Leer van A tot Z alle kneepjes van het zelfstandig zijn

en lanceer je carrière als succesvolle diëtist.

Starterstraject voor zelfstandige diëtisten

Als startende zelfstandige diëtist wil je snel en effectief klanten werven en een succesvolle praktijk opzetten.

 

Maar waar begin je en hoe zorg je ervoor dat je direct goed van start gaat?

Met het Start Up Mentorship (SUM) van Nutrilicious Academy leer je van A tot Z alle kneepjes van het zelfstandig zijn als diëtist en maak je een vliegende start als ondernemer.

 VAN DIPLOMA TOT SUCCESVOLLE 

 ZELFSTANDIGE DIËTIST 

Na dit traject heb je: 

Een helder aanbod voor je klanten dat past bij jouw expertise

Een herkenbare merkidentiteit en professionele website

Een slim verdienmodel dat aansluit bij je dromen en work-life balans

De kennis, het vertrouwen en een duidelijk plan van aanpak om met klanten te werken

De tools & know how om succesvol te starten als zelfstandige diëtiste

 LEER VAN A TOT Z ALLE KNEEPJES VAN HET 
ZELFSTANDIG ZIJN 

In de SUM-cursus leer je hoe je jouw eigen praktijk opzet, jezelf als diëtist promoot, klanten werven en behouden, jouw tarieven bepaalt en jezelf onderscheidt van collega's. De cursus bestaat uit 10 modules die jou stap voor stap de belangrijkste aspecten van het ondernemen als diëtist aanleren.

Start Up Mentorship 

Modules

1. STRALEND ALS ONDERNEMER

Stap binnen in jouw reis naar een bloeiende diëtistenpraktijk. Hier leggen we het fundament voor jouw stralende toekomst als ondernemer. We starten met visualisatie om je dromen concreet te maken, creëren een inspirerend moodboard, leren je realistische doelen stellen en helpen je bij het prikken van een concrete startdatum voor jouw eigen ondernemingsavontuur. 

2. BOUWSTENEN VOOR JE SUCCES

Binnen deze module krijg je diepgaand inzicht in de essentiële fundamenten van een groeiende diëtistenpraktijk. Verken diverse carrièremogelijkheden binnen het vakgebied, leer verschillende inkomstenbronnen en verdienmodellen kennen, en krijg toegang tot een uitgebreide tutorial voor het opstellen van een groeiplan. Bovendien staat de eerste succesvolle sessie op het programma om je te begeleiden op jouw pad naar een stralende toekomst in de wereld van diëtetiek. 

3. MERKIDENTITEIT & BRANDING 

Bij deze stap gaan we aan de slag met jouw eigen stijl en uitstraling. Je leert hoe je jouw merk tot leven brengt, de perfecte naam kiest en jezelf in de schijnwerpers zet. We hebben handige tutorials, tools en slimme software om je te ondersteunen. Daarnaast krijg je een handige template om alles overzichtelijk te houden. En om het nog beter te maken, sluiten we af met een waardevolle feedback sessie om jouw merk een echte boost te geven. Klaar om te stralen en je unieke positie in de markt te veroveren!

4. DE PERFECTE WEBSITE

Hier ontdek je niet alleen hoe websites juist werken, we leren je vooral hoe je jouw eigen website bouwt. Van ontwerp tot techniek en beheer, we got you covered. We regelen zelfs een aantrekkelijke wachtpagina, de juiste voorwaarden en meer. Als complete nieuweling zonder webdesign-ervaring, brengen we je naar het hebben van jouw eigen stijlvolle website, met een pakkende domeinnaam en een handige online agenda. Bovendien leer je alles stap voor stap en ben je na deze module in staat om je eigen website vorm te geven en aan te passen. Zo verwerf je de benodigde technische en designkennis om je website continu zelf up-to-date te houden, zonder extra kosten voor designers, webontwikkelaars of virtuele assistenten.

5. PRAKTISCHE BEGELEIDING BIJ CONSULTATIES

Deze module verdiept je kennis over de praktische aspecten van jouw aanbod. Hier krijg je toegang tot tools voor consultaties, inclusief handige templates en voorbeelddocumenten. Je leert eveneens over digitale producten en krijgt stapsgewijze tutorials om deze op je website te implementeren. Daarnaast introduceren we je in de wereld van online cursussen. Deze module is bedoeld om jouw aanbod vorm te geven en te versterken, en na afloop staat er een waardevolle feedback sessie gepland om je (start)aanbod volledig te finaliseren. 

6. JOUW STIJLVOLLE PRAKTIJK

In de deze module duiken we in het creëren van jouw stijlvolle praktijk. We behandelen belangrijke aspecten zoals de ideale locatie, je professionele outfit, een handige tutorial voor je eigen business e-mailhandtekening, de inrichting van je praktijk, het versterken van je digitale uitstraling en de benodigdheden voor consultaties. Deze module biedt alles wat je nodig hebt om jouw praktijk naar een hoger niveau te tillen en in te richten volgens jouw wensen.

7. MARKETING

In deze fase, speciaal ontworpen voor beginners die zelfstandig willen worden als diëtist, duiken we in de wereld van marketing. We beginnen met een introductie tot marketing en gaan dan verder met visuele communicatie, het verbeteren van je website, public relations, en het gebruik van sociale media. Je ontwikkelt een marketingstrategie, krijgt inspiratie voor contentcreatie en sluit af met een waardevolle feedbacksessie om je op weg te helpen naar marketing succes voor je eigen diëtistenpraktijk. We leggen de basis voor je marketingvaardigheden en helpen je je praktijk op te bouwen.

8. FINANCIËLE FITHEID

Bereik financieel succes als diëtist met onze training "Financiële Fitheid: Geldzaken voor Diëtisten". Leer de ins en outs van centen beheren en ontdek hoe je jouw eigen boekhouding kunt onderhouden. Vermijd veelvoorkomende fouten en neem deel aan onze spaarchallenge. Leer hoe je een kostenanalyse kunt maken om je financiële situatie te optimaliseren.

9. BALANS IN ACTIE

Leer effectief timemanagement, zorg voor een gezonde work-life balans en creëer bufferperiodes. Stel doelen en behoud de focus, allemaal zonder stress. Stretchen kan, stressen liever niet. Beheer afspraken en ontvang handige herinneringen om georganiseerd te blijven. Ontdek automatiseringsopties om je werklast te verminderen en leer hoe je vakanties plant en omgaat met onvoorziene situaties.

10. JE EERSTE KLANTEN ALS ZELFSTANDIGE DIËTIST

In deze essentiële fase krijg je praktische checklists om alles in gereedheid te brengen voor het verwelkomen van je allereerste klant. We benadrukken de belangrijkste stappen die je niet over het hoofd mag zien voordat je van start gaat. Ook besteden we aandacht aan het stimuleren van de juiste mindset, zodat je met vol zelfvertrouwen aan de slag kunt. Verder behandelen we alle administratieve formaliteiten die je moet regelen om officieel als zelfstandige aan de slag te gaan, inclusief het opzetten van de nodige documentatie en het beheren van financiële zaken. Hiermee ben je goed voorbereid om met succes je carrière als zelfstandige diëtist te starten.

 LANCEER JE CARRIÈRE ALS SUCCESVOLLE DIËTIST 

Wat maakt deze cursus uniek?

 

 

Het is de enige echte all-in-one opleiding die beginnende zelfstandige diëtisten een vliegende start geeft. Alle inhoud is direct toepasbaar en komt rechtstreeks uit het werkveld van andere succesvolle diëtisten. Bovendien biedt de cursus tal van templates, sjablonen, tutorials, tips en tricks en is er de mogelijkheid om feedback te vragen.

Businessmentor voor zelfstandige diëtisten
Hallo, 

Ik ben Jessica, founder van Nutrilicious Academy en lesgever van het Start Up Mentorship. In 2014 voltooide ik de basisopleiding als diëtiste, waarna ik mijn eigen praktijk opzette. Eerst in bijberoep, maar ik maakte al snel de overstap naar zelfstandige in hoofdberoep.

 

Na de basisopleiding behaalde ik nog acht diploma’s binnen de voedings- en gezondheidsleer, waarbij de focus telkens op een andere specialisatie lag. 

 

Vastberaden om niet alleen als diëtist maar ook als ondernemer van mijn zaak een succes te maken, leerde ik met tal van opleidingen en trial & error het ondernemerslandschap kennen. 

Met het Start Up Mentorship wens ik alle startende zelfstandige diëtisten een flinke duw in de rug te geven. Zo kan ook jij in een mum van tijd een succesvolle zelfstandige diëtiste worden. 

Start Up Mentorship 

Begeleiding

 Nutrilicious Academy 

In de Academy vind je per module duidelijke masterclasses waarin je stap voor stap de fundamenten legt als toekomstige succesvolle zelfstandige diëtiste.

 Live calls 

Via online sessies kan je al jouw vragen stellen, krijg je feedback en bespreken we jouw volgende stappen.

 Community 

Tussentijds kan je steeds bij ons terecht voor dringende vragen en feedback. Wij zijn er om jou te begeleiden tijdens die spannende zoektocht als zelfstandige.

 • Krijg ik een factuur na aankoop?
  Uiteraard, bij de checkout pagina kan je al jouw bedrijfsgegevens achterlaten, de factuur volgt a.s.a.p.
 • Ik ben de link naar mijn login kwijt, waar kan ik deze terugvinden?"
  Via het leerplatform kan je inloggen en zie je opnieuw al jouw trainingen staan onder je account. Klik hier om naar het leerplatform te gaan.
 • Hoelang heb ik toegang tot een aangekochte training of cursus?
  Alle trainingen en cursussen zijn levenslang beschikbaar. Toegang tot de trajecten en de inspiratie pagina kunnen beperkt worden in de tijd. Voor meer details over een specifiek product, bekijk de FAQ op de productpagina.
 • Ik ben geen diëtiste maar heb wel interesse in het opleidingsaanbod, mag ik me ook inschrijven?"
  Nutrilicious Academy is inderdaad gespecialiseerd in het ondersteunen van voedingsexperts bij de opstart en doorgroei van hun eigen zaak. Voedingsexperts zijn ondernemers en elke ondernemer heeft ondersteuning nodig. Dus ja, als jij ondernemer (in wording) bent en meer grip wil op je (toekomstige) zaak is de Academy absoluut iets voor jou.
 • Ik ben nog maar net begonnen als zelfstandige, zijn de bouwstenen dan nuttig voor mij?"
  De bouwstenen leren je van A tot Z alle nice to know en nice to have kennis over een bepaald topic. Je legt de fundamenten voor een duurzame en succesvolle onderneming. Als je vandaag nog start met de bouwstenen, ben je al 10 stappen dichter bij je droomzaak.
 • Wat is het verschil tussen de bouwstenen en de trajecten?
  De trajecten begeleiden je van A tot Z doorheen alle aspecten die jij nodig hebt als starter, bijberoeper of hoofdberoeper. Elk traject bevat meerdere topics van het ondernemersverhaal, o.a. sociale media, administratie, klantenbinding, prijszetting, huisstijl, wettelijke documenten, ... Trajecten hebben tevens een andere begeleidingsvorm dan de bouwstenen. Bekijk de exacte details op de pagina van het desbetreffende traject. De bouwstenen zijn toegespitst op één specifiek onderwerp van je onderneming, bijvoorbeeld administratie. Elke bouwsteen start vanuit de basis van dat topic zodat elke ondernemer (van starter tot hoofdberoeper) goed kan volgen en de training succesvol kan afronden.
 • Wanneer starten de trainingen?
  Per training kan je de nodige details terugvinden op de desbetreffende pagina. Meestal kan je voor mastertrainingen heel het jaar door inschrijven. De trajecten starten en eindigen op vaste data, deze informatie kan je terugvinden op de pagina over de trajecten.
 • Op school heb ik het vak 'zelfstandige ondernemer' gehad, is Nutrilicious Academy hetzelfde?"
  Nee, dit is verre van identiek. Alle training van Nutrilicious Academy zijn rechtstreeks vanuit het werkveld gemaakt, op basis van ervaring en kennis. De praktijk kennis die je op school had willen leren over het zelfstandig zijn als diëtiste vind je in de Academy terug. Alle trainingen geven je de praktische en inhoudelijke kennis, plus het zelfvertrouwen om een succesvolle zaak op te zetten als expert in je vak.
 • Zijn de trainingen ook toegankelijk voor Nederlandse diëtisten?
  Ja, absoluut. Alle cursussen, trainingen en trajecten zijn super gebruiksvriendelijk en aanpasbaar naargelang je land, dienst, product, ... Bv BTW-codes, belastingschijven en prijzen van je diensten/producten.
 • Ik ben nog student, mag ik al een training volgen van de Academy?"
  Uiteraard mag je dat. Kies voor een training die best aansluit bij jouw toekomstvisie of het topic waar je over wenst bij te leren. Als je zelfstandig wil worden is 'welcome to the jungle' een heel fijne cursus om door te nemen OF het SUM traject om al rustig te starten als ondernemer. Zo krijg je een overzicht van alle mogelijkheden binnen het werkveld als diëtiste, ook als student kan je bijvoorbeeld al zelfstandig worden met enkele gunstige voordelen.
 • Kan ik in deeltjes betalen?
  Ja, dat kan. Stuur gerust een mailtje naar naar jessica@nutrilicious.be of stel je vraag onderaan deze pagina. We maken dit a.s.a.p. in orde voor jou. (Binnekort zal deze optie automatisch beschikbaar zijn bij de checkout.)
Starterstraject voor zelfstandige diëtisten.png

Wil jij als startende zelfstandige diëtist een succesvolle praktijk opzetten? Dan is het Start Up Mentorship de perfecte cursus voor jou! Schrijf je nu direct in en zet de eerste stap naar jouw succesvolle toekomst als zelfstandige diëtist.

bottom of page