top of page

START UP MENTORSHIP

Leer van A tot Z alle kneepjes van het zelfstandig zijn

en lanceer je carrière als succesvolle diëtist.

Starterstraject voor zelfstandige diëtisten.png

Als startende zelfstandige diëtist wil je snel en effectief klanten werven en een succesvolle praktijk opzetten.

 

Maar waar begin je en hoe zorg je ervoor dat je direct goed van start gaat?

Met het Start Up Mentorship (SUM) van Nutrilicious Academy leer je van A tot Z alle kneepjes van het zelfstandig zijn als diëtist en maak je een vliegende start als ondernemer.

 VAN DIPLOMA TOT SUCCESVOLLE 

 ZELFSTANDIGE DIËTIST 

Na dit traject heb je: 

Een helder aanbod voor je klanten dat past bij jouw expertise

Een herkenbare merkidentiteit en professionele website

Een slim verdienmodel dat aansluit bij je dromen en work-life balans

De kennis, het vertrouwen en een duidelijk plan van aanpak met klanten te werken

De tools & know how om succesvol te starten als zelfstandige diëtiste

 LEER VAN A TOT Z ALLE KNEEPJES VAN HET 
ZELFSTANDIG ZIJN 

In de SUM-cursus leer je hoe je jouw eigen praktijk opzet, jezelf als diëtist promoot, klanten werven en behouden, jouw tarieven bepaalt en jezelf onderscheidt van collega's. De cursus bestaat uit 10 modules die jou stap voor stap de belangrijkste aspecten van het ondernemen als diëtist aanleren.

Start Up Mentorship 

Modules

1. STRALEND ALS ONDERNEMER

Ontdek je ondernemersschoenen en leer wat jou doet schitteren. Definieer jouw eigen coachingstijl, visualiseer een stralende toekomst en creëer een gebalanceerd leven dat jouw waarden weerspiegelt. Stel realistische doelen, meet jouw voortgang en prik een concrete startdatum voor jouw unieke reis als succesvolle diëtist.

2. MERKIDENTITEIT & MARKETING 

Ontdek de kracht van een sterke naam, logo en kleuren. Creëer de juiste vibe, optimaliseer jouw online aanwezigheid en maak indruk met professionele foto's. Leer effectieve contentcreatie, breid jouw netwerk uit en verover de markt met een grondige marktanalyse.

3. DE PERFECTE WEBSITE

Bouw een aantrekkelijke website en het vergroot je online zichtbaarheid. Leer hoe je een pakkende domeinnaam kiest, de juiste hosting selecteert en een indrukwekkende webpagina opzet. Beheer je agenda, accepteer online boekingen en optimaliseer de klantreis. Verhoog je online bereik met een geoptimaliseerde blog en een 'link in bio' voor sociale media. Bereik jouw ideale klant met je professionele (maar zelfgemaakte) website. Je leert van A tot Z hoe je alles maakt, aanpast en live zet. 

4. JOUW STIJLVOLLE PRAKTIJK

Richt je eigen praktijk professioneel in! Kies de juiste locatie en betaalmogelijkheden die bij jou passen. Zorg voor een goede logistiek en benodigdheden, zoals communicatiemiddelen, meubilair en faciliteiten. Vergeet niet om aandacht te besteden aan branding, concurrentieanalyse en de juiste keuze tussen huren, kopen of thuiswerken. Voorzie essentiële materialen, educatieve tools en kantoorbenodigdheden om je praktijk goed uit te rusten. Maak indruk met professioneel drukwerk, zoals naamkaartjes, flyers en banners.

5. FINANCIËLE FITHEID

Bereik financieel succes als diëtist met onze training "Financiële Fitheid: Geldzaken voor Diëtisten". Leer de ins en outs van boekhouding en ontdek hoe je Dexxter kunt gebruiken als handige tool. Vermijd veelvoorkomende fouten en neem deel aan onze spaarchallenge. Leer hoe je een kostenanalyse kunt maken om je financiële situatie te optimaliseren.

6. BOUWSTENEN VOOR JE SUCCES

Verbreed je mogelijkheden met consultaties, workshops, receptontwikkeling, producten, trainingen, online cursussen, downloads en fotografie. Leer de kunst van prijszetting, bekijk je beschikbare uren en ontdek verschillende verdienmodellen, zoals freelance, uurtje-factuurtje, digitale producten en commissie of affiliatie systemen. Creëer waarde met een gratis download en stel effectieve trainingen op. Je ontwikkelt een solide businessplan nadat je alle mogelijkheden hebt bekeken.

7. ACHTER DE SCHERMEN

Leer hoe je je statuut bepaalt, effectief omgaat met voicemail en professionele communicatie opstelt. Kies de juiste software en maak gebruik van digitale tools zoals het eHealth platform. Optimaliseer je administratieve taken, zoals het bijhouden van patiëntendossiers en verslagen voor artsen.Leer hoe je moeiteloos de administratie en betalingen doet voor jouw succesvolle praktijk.

8. BALANS IN ACTIE

Leer effectief timemanagement met je klanten, zorg voor een gezonde work-life balans en creëer bufferperiodes. Stel afspraken in en ontvang herinneringen om georganiseerd te blijven. Ontdek automatiseringsopties om je werklast te verminderen. Leer hoe je vakanties en ziekteperiodes kunt plannen en omgaan met onvoorziene situaties. Bied je klanten de mogelijkheid om zelf afspraken in te boeken via een online agenda- en planningssysteem. Optimaliseer het aantal consulten per dag/week en bepaal de juiste tijd tussen consultaties voor een gestroomlijnde agenda.

9. PRAKTISCHE BEGELEIDING BIJ CONSULTATIES

Leer hoe je afspraken bevestigt, een warm welkom creëert, effectief voorbereidt en betalingen afhandelt. Beheers het kennismakingsgesprek, een intake uitvoeren, adviesverlening en opvolging. Leer omgaan met documentatie en fysieke handelingen die bij verschillende soorten consultaties horen. Verken lichaamsanalyse, huidplooimetingen en de uitvoering van consultaties van begin tot eind. Overwin obstakels en leer omgaan met fouten.

10. DE TOOLKIST VAN DE DIËTIST

Ontdek een scala aan handige hulpmiddelen en bronnen in "De Toolkist van de Diëtist". Maak gebruik van diverse online tools om je werk efficiënter te maken, zoals een platform voor het beheren van belangrijke links, een e-mailprogramma voor professionele communicatie en grafische ontwerptools voor het creëren van aantrekkelijke content. Verken verschillende mogelijkheden om een professionele website te bouwen en gebruik te maken van planningstools voor social media. Optimaliseer je agenda, voer online consultaties uit en maak gebruik van bronnen zoals weekmenu's en meal planning tools. Ontdek diverse software en hulpmiddelen die je ondersteunen in je rol als diëtist.

 LANCEER JE CARRIÈRE ALS SUCCESVOLLE DIËTIST 

Wat maakt deze cursus uniek?

 

 

Het is de enige echte all-in-one opleiding die beginnende zelfstandige diëtisten een vliegende start geeft. Alle inhoud is direct toepasbaar en komt rechtstreeks uit het werkveld van andere succesvolle diëtisten. Bovendien biedt de cursus tal van templates, sjablonen, tutorials, tips en tricks en is er de mogelijkheid om feedback te vragen.

Hallo, 

Ik ben Jessica, founder van Nutrilicious Academy en lesgever van het Start Up Mentorship. In 2014 voltooide ik de basisopleiding als diëtiste, waarna ik mijn eigen praktijk opzette. Eerst in bijberoep, maar ik maakte al snel de overstap naar zelfstandige in hoofdberoep.

 

Na de basisopleiding behaalde ik nog acht diploma’s binnen de voedings- en gezondheidsleer, waarbij de focus telkens op een andere specialisatie lag. 

 

Vastberaden om niet alleen als diëtist maar ook als ondernemer van mijn zaak een succes te maken, leerde ik met tal van opleidingen en trial & error het ondernemerslandschap kennen. 

Met het Start Up Mentorship wens ik alle startende zelfstandige diëtisten een flinke duw in de rug te geven. Zo kan ook jij in een mum van tijd een succesvolle zelfstandige diëtiste worden. 

Start Up Mentorship 

Begeleiding

 Nutrilicious Academy 

In de Academy vind je per module duidelijke masterclasses waarin je stap voor stap de fundamenten legt als toekomstige succesvolle zelfstandige diëtiste.

 Live calls 

Via online sessies kan je al jouw vragen stellen, krijg je feedback en bespreken we jouw volgende stappen.

 Community 

Tussentijds kan je steeds bij ons terecht voor dringende vragen en feedback. Wij zijn er om jou te begeleiden tijdens die spannende zoektocht als zelfstandige.

 • Krijg ik een factuur na aankoop?
  Uiteraard, bij de checkout pagina kan je al jouw bedrijfsgegevens achterlaten, de factuur volgt a.s.a.p.
 • Ik ben de link naar mijn login kwijt, waar kan ik deze terugvinden?"
  Via het leerplatform kan je inloggen en zie je opnieuw al jouw trainingen staan onder je account. Klik hier om naar het leerplatform te gaan.
 • Hoelang heb ik toegang tot een aangekochte training of cursus?
  Alle trainingen en cursussen zijn levenslang beschikbaar. Toegang tot de trajecten en de inspiratie pagina kunnen beperkt worden in de tijd. Voor meer details over een specifiek product, bekijk de FAQ op de productpagina.
 • Ik ben geen diëtiste maar heb wel interesse in het opleidingsaanbod, mag ik me ook inschrijven?"
  Nutrilicious Academy is inderdaad gespecialiseerd in het ondersteunen van voedingsexperts bij de opstart en doorgroei van hun eigen zaak. Voedingsexperts zijn ondernemers en elke ondernemer heeft ondersteuning nodig. Dus ja, als jij ondernemer (in wording) bent en meer grip wil op je (toekomstige) zaak is de Academy absoluut iets voor jou.
 • Ik ben nog maar net begonnen als zelfstandige, zijn de bouwstenen dan nuttig voor mij?"
  De bouwstenen leren je van A tot Z alle nice to know en nice to have kennis over een bepaald topic. Je legt de fundamenten voor een duurzame en succesvolle onderneming. Als je vandaag nog start met de bouwstenen, ben je al 10 stappen dichter bij je droomzaak.
 • Wat is het verschil tussen de bouwstenen en de trajecten?
  De trajecten begeleiden je van A tot Z doorheen alle aspecten die jij nodig hebt als starter, bijberoeper of hoofdberoeper. Elk traject bevat meerdere topics van het ondernemersverhaal, o.a. sociale media, administratie, klantenbinding, prijszetting, huisstijl, wettelijke documenten, ... Trajecten hebben tevens een andere begeleidingsvorm dan de bouwstenen. Bekijk de exacte details op de pagina van het desbetreffende traject. De bouwstenen zijn toegespitst op één specifiek onderwerp van je onderneming, bijvoorbeeld administratie. Elke bouwsteen start vanuit de basis van dat topic zodat elke ondernemer (van starter tot hoofdberoeper) goed kan volgen en de training succesvol kan afronden.
 • Wanneer starten de trainingen?
  Per training kan je de nodige details terugvinden op de desbetreffende pagina. Meestal kan je voor mastertrainingen heel het jaar door inschrijven. De trajecten starten en eindigen op vaste data, deze informatie kan je terugvinden op de pagina over de trajecten.
 • Op school heb ik het vak 'zelfstandige ondernemer' gehad, is Nutrilicious Academy hetzelfde?"
  Nee, dit is verre van identiek. Alle training van Nutrilicious Academy zijn rechtstreeks vanuit het werkveld gemaakt, op basis van ervaring en kennis. De praktijk kennis die je op school had willen leren over het zelfstandig zijn als diëtiste vind je in de Academy terug. Alle trainingen geven je de praktische en inhoudelijke kennis, plus het zelfvertrouwen om een succesvolle zaak op te zetten als expert in je vak.
 • Zijn de trainingen ook toegankelijk voor Nederlandse diëtisten?
  Ja, absoluut. Alle cursussen, trainingen en trajecten zijn super gebruiksvriendelijk en aanpasbaar naargelang je land, dienst, product, ... Bv BTW-codes, belastingschijven en prijzen van je diensten/producten.
 • Ik ben nog student, mag ik al een training volgen van de Academy?"
  Uiteraard mag je dat. Kies voor een training die best aansluit bij jouw toekomstvisie of het topic waar je over wenst bij te leren. Als je zelfstandig wil worden is 'welcome to the jungle' een heel fijne cursus om door te nemen OF het SUM traject om al rustig te starten als ondernemer. Zo krijg je een overzicht van alle mogelijkheden binnen het werkveld als diëtiste, ook als student kan je bijvoorbeeld al zelfstandig worden met enkele gunstige voordelen.
 • Kan ik in deeltjes betalen?
  Ja, dat kan. Stuur gerust een mailtje naar naar jessica@nutrilicious.be of stel je vraag onderaan deze pagina. We maken dit a.s.a.p. in orde voor jou. (Binnekort zal deze optie automatisch beschikbaar zijn bij de checkout.)
Starterstraject voor zelfstandige diëtisten.png

Wil jij als startende zelfstandige diëtist een succesvolle praktijk opzetten? Dan is het Start Up Mentorship de perfecte cursus voor jou! Schrijf je nu direct in en zet de eerste stap naar jouw succesvolle toekomst als zelfstandige diëtist.

bottom of page