top of page

Hoeveel verdien je als zelfstandig diëtist?

Is het je droom om mensen te helpen als diëtist, maar pieker je of je er wel van kan rondkomen? Dat verbaast me niet. Er zijn heel wat vooroordelen over je boterham verdienen in de voedingsbranche, zeker als zelfstandige diëtiste in hoofdberoep.


Ik kan je al gerust stellen. De voedingsindustrie en de dieetbranche zijn booming business, altijd al geweest trouwens! Jouw omzet zal vooral bepaald worden door je verdienmodel, je marketing en je prijszetting. We duiken er samen wat dieper in.Het is belangrijk het potentieel van je agenda en je omzet eens goed te bekijken. Hieronder een voorbeeldje (zonder rekening te houden met bruto en netto).


Bijvoorbeeld:

Als je dagelijks 4 cliënten ziet aan €50 per consultatie, dan verdien je €200 euro per dag. Dat is €1000 per week en €4000 per maand. Op jaarbasis ben je zo goed voor €48.000 omzet. Niet te vergeten: je hebt ook 960 fijne consultaties gehad.


💡 Denk je na over je prijszetting en tarieven, blijf dan niet hangen bij het tarief van één enkele consultatie. Bekijk ook wat dit betekent voor je week- of jaaromzet.


Dat je als diëtist je centen enkel kan verdienen met consultaties is ook wat kort door de bocht. Er zijn verschillende verdienmodellen in onze branche.


Wat denk je van:


👉 1-op-1-coaching

👉 groepscoaching

👉 workshops

👉 lezingen en info-avonden

👉 productverkoop

👉 B2B-advies of consultancy

👉 behandelingen en trajecten


Je hoeft ook niet één iets te kiezen. Combineer je consultaties bijvoorbeeld met workshops en consultancy om tot een mooie omzet te komen.


Het eerste jaar van je onderneming zal vast nog niet je meest winstgevende zijn. Ikzelf ben ieder jaar blijven groeien, van een omzet van 40K in mijn eerste jaar als zelfstandige in hoofdberoep, tot een verdubbeling in het derde jaar van mijn onderneming. 

💰 Wil je ook de kneepjes van het vak leren en een deftig inkomen genereren uit je eigen praktijk? Aarzel niet en ontdek de SUM - hét Start Up Mentorship.Met het Start Up Mentorship (SUM) van Nutrilicious Academy leer je van A tot Z alle kneepjes van het zelfstandig zijn als diëtist en maak je een vliegende start als ondernemer.


Comments


bottom of page